2009-06-24 02:12:39• hírek • Szatmar.ro

Elődöntőben az olaszok és a svédek

Olaszország-Németország és Anglia-Svédország lesz az elődöntőben.

A labdarúgó U21-es Európa-bajnokság csoportkörének utolsó játéknapjához érkezvén az A csoportban matematikailag még mindenkinek volt esélye a továbbjutásra. Valamivel realistábban tekintve a csoport állását, Olaszországnak egy pontra volt szüksége a mindkét meccsét elveszítő Fehéroroszország ellen. A másik továbbjutó hely a nap rangadóján, a házigazda svédek a Szerbia ellen vívott csatájában dőlt el, ahol a skandinávok egy egységgel jobban álltak.

A találkozón fantasztikusan kezdtek a svédek, Marcus Berg duplájával már negyed óra elteltével két gólos előnyre tettek szert. A Gröningen csatárának, kinek neve magyarul hegyet jelent, ez volt az ötödik gólja a tornán, mindezt három meccsen. Bár már ekkor paprikás volt a hangulat a pályán, még nem ez tartotta izgalomban a nézőket, hanem előbb Kacsar szépítő találata, majd Toivonen válasza. Alig telt el fél óra tehát, és a házigazdák máris 3-1 arányban vezettek. Tovább romlott a szerbek helyzete, amikor a 45. percben Tomovics megkapta második sárgáját.

A második félidőben az emberelőnyben játszó svédek játszottak fölényben, Berg és Toivonen növelhette volna az előnyüket. A kelet-európaiak helyzete a 69. percben dőlt el végérvényesen, amikor, kissé szigorúan, a játékvezető pirosat mutatott fel Petkovicsnak is.



A torna felfedezettje, a Gröningen csatára, Marcus Berg


A csoport másik találkozóján, a várakozásoknak megfelelően, Olaszország rögtön az elején magához ragadta a kezdeményezést Fehéroroszország ellen, Acquafresca már a második percben gólt szerezhetett volna. A taljánok néha már nyomasztó fölényben játszottak, a helyzetekben sem volt hiány, mégsem tudtak betalálni a kapuba. Nem úgy a fehéroroszok, akik a 45. percben első helyzetüket gólra váltották. A gólszerző az a Kisljak volt, aki az első meccsen a svédek ellen is előnyhöz juttatta csapatát. A beloruszok sokáig nem örülhettek azonban a Dinamo Minszk 22 éves játékosának a találata miatt, mivel a középkezdés után az olaszok támadásba lendültek és büntetőt harcoltak ki, amit Acquafresca értékesített.

A második félidőre is megmaradt a taljánok fölénye, akik helyzetek sorát alakították ki, főleg a Cagliari csatára volt nagyon aktív, aki a kapufát is eltalálta. Az ex-szovjet utódállam csapata csak egyszer jutott el veszélyesen a taljánok kapujáig, ekkor azonban Consiglinek nagyot kellett védenie. A nevéhez méltóan csapatának friss vízként újabb energiákat adó Acquafresca azonban a 75. percben ismét villant egyet és ezzel be is állította a végeredményt. (Talán nem kell nagy jóstehetség megjósolni, hogy erről a fiúról, na meg Bergről, még hallani fogunk).

Ezzel Olaszország az A csoport győzteseként pénteken Németország ellen lép pályára az elődöntőben, míg Svédország Angliával mérkőzik ugyanaznap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: